En fortælling om at sætte kurs mod strømmen – del 2

En fortælling om at sætte kurs mod strømmen – del 2 150 150 admin

…om at savne en bog der fortæller hvad og hvordan jeg skal gøre, de dage hvor modet svigter……

Vi lever i en vældig rig tid. Hvor det meste kan lade sige gøre, vi kan købe os til det meste – og hvis ikke, kan vi i hvert fald google os til det. Og så alligevel kan det føles svært at ville noget andet – også selv om man ved, det kan lade sig gøre og hvorfor det skal være.

Vi lever i en tid hvor kvalitet, tid, livsværdier, samfundsesnormer – og samfundstrukturer er i fokus og bliver analyseret – i hvert fald hjemme hos os.

Vi er i proces herhjemme. Vi lærer stadig og har stadig meget at lære.

Vi vil forme livet, så det vi bruger tid, energi og penge på – er det der betyder noget.

Det vi vil er at have mere tid, både sammen – og hver for sig. Og ikke mindst, selv bestemme over tiden ( som jeg også skrev om i forrige blok “Fortællinger om at rejse mod strømmen”)

Det der virkelig går op for mig nu, hvor huset er solgt og vi har taget afsked med vores rigtige gode skole og venner er, hvor sindsygt meget tryghed og det man “man plejer” og det liv jeg kender – det betyder for mig.

Jeg troede egentlig at jeg havde meget godt styr på mig selv, mine skyggesider og mine værdier. Men jeg skal da lige love for, at det her med at flytte til en ukendt del af landet, leve et på aller måder anderledes liv end det jeg kender – tager mig selv, mit mod og handlekraft ud på nye dybder

Det er meget svært og meget givende. MEN gid jeg havde en bog hvor der stod hvordan man gør, når man har lyst til at gøre noget seriøst andet på de dage hvor ” bare følg dit hjerte Anne, så skal det nok gå” ikke rigtig virker og slet ikke virker tilstrækkeligt, når jeg kigger på mine børn, der er kede af, at skal sige farvel til venner og det liv de kender.

Men jeg ved at jeg ikke har lyst til at misse mit liv. Jeg har ikke lyst til at vågne op og opdage at børnene er blevet voksne, alt i mens jeg har været for udkørt til at opleve livet sammen med dem. At kærligheden til min mand røg sammen med 40 års krisen og alt muligt andet der rimer på stress og jag.

Men indtil jeg finder den bog fortsætter jeg rejsen med min familie. For jeg ved, at det er det rigtige valg og at jeg med tiden bygger nye veje i mit sind og at min fornuft har sejret; man kan ikke fortsætte med at leve som man altid har gjort, hvis man vil ændre noget. Der må forandring til.

Kender du forøvrigt en god bog/ artikel / site eller andet, der kan hjælpe mig – skriv meget gerne !