Sådan forebygger du konflikter !

Sådan forebygger du konflikter !

Sådan forebygger du konflikter ! 150 150 admin
familieliv

Lad os antage, at din chef ikke udtrykker sine forventninger klart og tydeligt til dig. Du har aldrig fået noget klart svar med hensyn til dine arbejdstider – “det varierer afhængigt af arbejdsopgaverne”. Nogle gange er det helt i orden du først møder kl. 9, men andre gange bliver chefen sur. Engang blev du oven i købet trukket i løn i en måned, fordi chefen mente, at du var kommet for sent så mange gange. Selv om du faktisk var kommet ret sent den måned, vidste du ikke, at du havde overskredet chefens usynlige grænse!

Er du mon sådan en chef ( læs: forældre) ?

Så kommer her svaret på spørgsmålet i overskriften og en hjælpende hånd til dig –> LAV KLARE AFTALER ( og vær med på, at de skrider engang imellem og accepterer at sådan er det med os mennesker )

Klare og tydelige aftaler reducerer antallet af konflikter. I en undersøgelse af 1300 teenagere interesserede man sig for forbindelsen mellem tydelige aftaler, konflikter og andre problemer. Undersøgelsen viste, at de teenagere, der havde tydelige aftaler, havde færre konflikter med deres forældre og løb betydeligt mindre ind i problemer i “fritiden”. Med problemer menes at være blevet arresteret, at ryge og tage stoffer , at drikke alkohol for tidligt, og andre mere farlige ting.

Hele 40 % af disse problemer beroede på,om familien havde tydelige regler!

Måske indlysende – men så er den ged jo så bare allerede barberet! Her hos os, skal jeg i hvert fald huske det med aftaler og huske hvad det egentlig var vi aftalte !